Ռոսկաչեստվոն ուսումնասիրել է Ռուսաստանում ամենահայտնի երշիկեղենի նմուշները և ահա թե ինչ է պարզվել։
Dmitrogorsky Product ապրանքանիշի երշիկները մերժվել են փաթեթավորման վրա չնշված լրացուցիչ ներկի առկայության պատճառով:
Ստարոդվորսկայա երշիկի մեջ հայտնաբերվել է սոյայի և թռչնամսի ԴՆԹ, թեև այն հավի միս չի պարունակում։ Միայն տավարի և խոզի միս:
«Губернской мясной компании»-ի երշիկը պարունակում է հակաբիոտիկներ և չհայտարարված ներկանյութեր:
«Եգորևսկայա» երշիկի մեջ ավելորդ քանակությամբ ճարպ և հակաբիոտիկների հետքեր են հայտնաբերվել։
Ի՞նչ վտանգավոր նյութեր է պարունակվում երշիկների մեջ։ Նատրիումի նիտրիտը կոնսերվանտ է և ներկանյութ: Այն ավելացնում են նրբերշիկի մեջ, որպեսզի մոխրագույնի փոխարեն գեղեցիկ վարդագույն երանգ ստանա։ Նատրիումի նիտրիտը կանխում է վնասակար մանրէների՝ ստաֆիլոկոկների և բակտերիաների զարգացումը։ Ըստ ստանդարտների, արտադրողները պետք է օգտագործեն 5 գ նատրիումի նիտրիտ 100 կգ երշիկի զանգվածի համար։ Բայց իրականում ոչ ոք չգիտի, թե դրա որքան մասն է երշիկի մեջ:
Միևնույն ժամանակ, նատրիումի նիտրիտն իր մաքուր ձևով մարդկանց մոտ առաջացնում է վազոմոտոր կենտրոնի կաթված, կոպիտ ասած՝ սրտի գործունեության խանգարում և հնարավոր մահ՝ շնչահեղձությունից։ Ճիշտ է, դրա համար դուք ստիպված կլինեք միաժամանակ ուտել 250 կգ երշիկ՝ նատրիումի նիտրիտով։
Երշիկի մեջ ավելացվում է Carrageenan E407՝ կառուցվածքը հաճելիորեն առաձգական դարձնելու համար։ Այն թանձրացնում է նրբերշիկի զանգվածը։ Կարագինանը գրգռում է աղեստամոքսային տրակտի լորձաթաղանթը, առաջացնում է խոցերի և գաստրիտների սրացում, ինչպես նաև հակացուցված է հղիության և լակտացիայի ժամանակ։